log
staf

 

vel H Φιλοσοφία

vel Ιστορία

vel Αμπελώνες

vel Οινοποιείο

vel Τα κρασιά μας

vel Διανομή

vel Διακρίσεις

vel Οινοτουρισμός

vel Προτάσεις γεύσης

vel Νews & Events

 



TA KΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΗΒΑΙΚΗΣ ΓΗΣ

Η γνώση και η παρακολούθηση της εξέλιξης της τεχνολογίας στην παραγωγική διαδικασία σε συνδυασμό με τη χρήση παραδοσιακών και κλασικών μεθόδων οδηγεί στην παραγωγή ποιοτικών κρασιών με τα τυπικά χαρακτηριστικά των ποικιλιών που χρησιμοποιούνται και του μικροκλίματος (terroir) της περιοχής. Με οινολόγο τον Γιάννη Φλεριανό, όλα τα κρασιά της Θηβαϊκής γης παράγονται από τον ενιαίο ιδιόκτητο αμπελώνα της οικογένειας Κατρισιώση και ανήκουν στους Τοπικούς Οίνους της Θήβας.


ΘΗΒΑΪΚΗ ΓΗ

320 02 Βάγια Βοιωτίας
Τηλ.: 22620-62246
Fax: 22620-62242
e-mail: info@thivaikigi.gr


 

Ασύρτικο - Trebbiano
Τ.Ο. Θηβαϊκός
Λευκός ξηρός
12,5% vol.
35% Ασύρτικο-65% Trebbiano
Ζύμωση - Ωρίμαση σε ανοξείδωτη δεξαμενή

Δύο προικισμένες ποικιλίες ενώνουν τις αρετές τους, σε ένα κρασί με λαμπερό χρώμα, φινετσάτα αρώματα ροδάκινου, πράσινου μήλου και αγριολούλουδων και ευχάριστη, ισορροπημένη γεύση.
Πίνεται: στους 8-10oC
Παλαίωση: 2 έτη
Κουζίνα: Μεσογειακή, ελληνική παραδοσιακή.
Πιάτα: ψάρια, όστρακα, θαλασσινά, αστακομακαρονάδα, πουλερικά με λευκή σάλτσα. 


 

Ασύρτικο Βαρέλι
Τ.Ο. Θηβαϊκός
Λευκός ξηρός
13% vol.
100% Ασύρτικο
Ζύμωση σε ανοξείδωτη δεξαμενή, Ωρίμαση 8 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.

Αρωματικές νότες ροδάκινου και αγριολούλουδων σε δρύινο φόντο, που συμπληρώνονται από πλούσια γεύση και ευχάριστη επίγευση. 
Πίνεται: στους 8-10oC
Παλαίωση: 4 έτη
Κουζίνα: Μεσογειακή, εξωτική

Πιάτα: λιπαρά ψάρια, ριζότο με θαλασσινά, λευκά κρέατα με πικάντικες σάλτσες, καπνιστά τυριά.

 

Merlot - Cabernet Franc
Τ.Ο. Θηβαϊκός
Ερυθρός ξηρός
13,5% vol.
50% Merlot - 50% Cabernet Franc
Ζύμωση σε ανοξείδωτη δεξαμενή, Ωρίμαση 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.

Από δύο κοσμοπολίτικες ποικιλίες, ένα κρασί με βαθύ πορφυρό χρώμα, βελούδινες τανίνες και πλούσιο μπουκέτο κερασιών, μαρμελάδας βατόμουρου, βανίλιας και άλλων μπαχαρικών.
Πίνεται: στους 16-18oC
Παλαίωση: 3-4 έτη
Κουζίνα: Ελληνική, μεσογειακή, ιταλική, διεθνή
Πιάτα: κόκκινο κρέας με πικάντικες σάλτσες, κυνήγι, αλλαντικά, τυριά με έντονη γεύση.


 

Θηβαϊκή γη
Τ.Ο. Θηβαϊκός
Λευκός ξηρός
13,5% vol.
40% Ασύρτικο-60% Μαλαγουζιά
Ζύμωση - Ωρίμαση σε ανοξείδωτη δεξαμενή

Αρώματα φρούτων και λουλουδιών ξεδιπλώνονται στη μύτη με κυρίαρχες τις νότες λευκόσαρκου ροδάκινου και τριαντάφυλλου. Η ισορροπημένη και μεστή γεύση, με τη διακριτική οξύτητα συμπληρώνουν το παζλ των αισθήσεων και αφήνουν το στόμα με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Πίνεται: στους 8-10oC
Παλαίωση: 2 έτη
Κουζίνα: Ελληνική, μεσογειακή, κινέζικη, διεθνή
Πιάτα: χοιρινό, πουλερικά,  ψάρια, θαλασσινούς μεζέδες, λευκά τυριά.


 

Στίγματα
Τ.Ο. Θηβαϊκός
Ερυθρός ξηρός
13,5% vol.
Syrah 60%, Cabernet Sauvignon 40%
Ζύμωση σε ανοξείδωτη δεξαμενή, Ωρίμαση 16-18 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.

Kρασί  με πλούσιο σώμα, πορφυρό βαθύ χρώμα, ισορροπία τανινών, σε φόντο μπαχαρικών και αποξηραμένων φρούτων.
Παλαίωση: 5-6 έτη
Κουζίνα: Πλούσια Ελληνική και διεθνή

Πιάτα: Κόκκινα κρέατα, κυνήγι, παρμεζάνα και άλλα παλαιωμένα πικάντικα κίτρινα τυριά.


 

 

στα 187 ml

«Ωρίωνας» λευκός και ερυθρός
Δύο απολαυστικά, δροσερά κρασιά για κάθε ημέρα και ...κάθε νύχτα!  Ο λευκός Ωρίωνας δημιουργήθηκε από τις ποικιλίες Trebbiano και Ασύρτικο, έχει φρουτώδη αρώματα και απαλή γεύση. Τον  ερυθρό συνθέτουν οι ποικιλίες Cabernet Sauvignon με το ευγενικό Merlot. Χαρακτηρίζεται από αρώματα κόκκινων φρούτων, καλό σώμα και ισορροπία. Και τα δύο κρασιά σερβίρονται δροσερά.


 

 


στα 187 ml

«3 cool cats», λευκό, ερυθρό και ημίγλυκο
Μια ολόφρεσκη πρόταση για κατανάλωση στο μπαρ! Στόχος τους είναι να διασκεδάσουν τον καταναλωτή με ένα κρασί ποιότητας, χωρίς να τον αγχώσουν με την επιλογή του. Είναι σίγουρο ότι κάποιο από τα χρώματα και τις γεύσεις τους ταιριάζει με το χαρακτήρα σας και τη διάθεση της στιγμής.

 

 

Copyright 2011 ΘΗΒΑΙΚΗ ΓΗ