log
staf
news

 

vel H Φιλοσοφία

vel Ιστορία

vel Αμπελώνες

vel Οινοποιείο

vel Τα κρασιά μας

vel Διανομή

vel Διακρίσεις

vel Οινοτουρισμός

vel Προτάσεις γεύσης

vel Νews & Events

 



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΕΥΣΗΣ

O Executive chef Νίκος Κούρτης του Divani Apollon Palace & Spa προτείνει

Αντσούγιες μαρινέ με λάιμ, κολοκυθάκι σχάρας, κριθαρομπουκιά με σάλτσα ψητής ντομάτας με κάππαρη

Υλικά για 4 άτομα
12 κριθαρομπουκιές
4 κολοκυθάκια μικρά
4 ντομάτες
1/2 κιλό αντσούγιες
Ελαιόλαδο
4 λεμόνια λάιμ
Κάππαρη

Εκτέλεση
Κόβετε στη μέση τις ντομάτες και τις ψήνετε στο φούρνο 2 ώρες με λάδι, βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
Κρυώνουν και τις κόβετε κον κοσέ, προσθέτοντας ελαιόλαδο και κάππαρη
Καθαρίζετε και πλένετε καλά τις αντσούγιες από το μεσαίο κόκαλο.
Στύβετε το λεμόνι με λίγο πιπέρι στα φιλέτα ψαριού και τα αφήνετε για 3 ώρες περίπου.
Κόβετε σε λεπτές φέτες τα κολοκύθια, τα αλατίζετε και τα μαρινάρετε με ελαιόλαδο και μπαλσάμικο, τα κάνετε σχάρας.

Συνοδεύστε το με ΘΗΒΑΪΚΗ ΓΗ


Ο διακεκριμένος Γάλλος σεφ Jerome Serres (Ζερόμ Σερ) από το "σπίτι του κυρίου Πιλ Πουλ" προτείνει

Λαβράκι με ριζότο από ξηρούς καρπούς και bon bon ούζο

Για το Ριζότο
Σωτάρουμε κρεμμύδι μαζί με φουντούκι και σταφίδα.
Μόλις πάρουν ξανθό χρώμα, βάζουμε μέσα το ρύζι.
Σβήνουμε με κρασί, ανακατεύουμε σιγά σιγά και προσθέτουμε ζωμό λαχανικών.
Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το ριζότο και στο τέλος το δένουμε με λίγο βούτυρο.

Για τα bon bon ούζου
Βάζουμε 500 γρ. νερό σε μια κατσαρόλα, μαζί με 300 γρ. μαύρη ζάχαρη και το αφήνουμε να φτάσει σε θερμοκρασία 122οC.
Στο τέλος προσθέτουμε 35 ml ούζο και το βάζουμε κατευθείαν στο ψυγείο.
Αφού παγώσει το κόβουμε σε κυβάκια-σχήμα καραμέλας.

Για τη σάλτσα
Παίρνουμε ζωμό ψαριού, βάζουμε λίγο κουρκουμά και τα δένουμε με ελαιόλαδο.
Στο τέλος βάζουμε λίγο λεμόνι.

Για το ψήσιμο του ψαριού
Αφού βάλουμε πιπέρι και αλάτι ψήνουμε σε τηγάνι με ελαιόλαδο για 3 λεπτά την κάθε πλευρά του ψαριού.
Οταν ψηθεί βάζουμε λίγο χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε πάνω στο ριζότο.

Συνοδέψτε το με Ασύρτικο βαρέλι, Θηβαϊκή γή








 



ΘΗΒΑΪΚΗ ΓΗ

320 02 Βάγια Βοιωτίας
Τηλ.: 22620-62246
Fax: 22620-62242
e-mail: info@thivaikigi.gr

 

Copyright 2011 ΘΗΒΑΙΚΗ ΓΗ