Για Εμάς

Σκοπός του «Terra Thiva» είναι να αναδείξει τα μοναδικά χαρακτηριστικά της γης της Θήβας, στη Στερεά Ελλάδα, μέσα από την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας «από τη γη τους».

ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Σκοπός του "Terra Thiva"


Σκοπός του «Terra Thiva» είναι να αναδείξει τα μοναδικά χαρακτηριστικά της γης της Θήβας, στη Στερεά Ελλάδα, μέσα από την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας «από τη γη τους».

Αποτελεί τη συνδυασμένη προσπάθεια του Πάνου και της Σωτηρίας Κατρισιώση, με έδρα ένα ιδιόκτητο αγρόκτημα 50 εκταρίων, στα Βάγια Θήβας, στη Στερεά Ελλάδα.

vines
wines-right

Στους αμπελώνες τους των 20 εκταρίων καλλιεργούν τόσο γηγενείς όσο και διεθνείς ποικιλίες όπως Μουχτάρο, Μαλαγουζιά, Σαββατιανό, Merlot, Cabernet Franc και Sauvignon Blanc. Το μοναδικό terroir της περιοχής μαζί με την σχολαστική καλλιέργεια, εξασφαλίζουν κάθε χρόνο τέλεια ώριμα σταφύλια υψηλής ποιότητας.

Στο οινοποιείο, παραδοσιακές τεχνικές και σύγχρονη τεχνολογία συνδυάζονται σε μια διαδικασία οινοποίησης, που σέβεται τον μοναδικό χαρακτήρα κάθε ποικιλίας και αναδεικνύει τα καλύτερα στοιχεία κάθε κρασιού.

Ταυτόχρονα, τα premium και ultra – premium κρασιά τους, με αρκετές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς, αντιπροσωπεύουν τη φιλοσοφία, τις προσπάθειές τους αλλά και τον «χαρακτήρα» και την «ψυχή» της περιοχής τους.


thiva
ΤΟ ΜΕΡΟΣ

Θήβα


Η Θήβα βρίσκεται στη Βοιωτία, στην κεντρική Ελλάδα. Διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική μυθολογία, καθώς είναι ο γενέθλιος τόπος των θρύλων του Κάδμου, του Οιδίποδα, της Αντιγόνης, του Διονύσου κ.λπ. Οι αρχαιολογικές ανασκαφές, μέσα και γύρω από τη Θήβα, έχουν αποκαλύψει περίλαμπρο μυκηναϊκό κέντρο αποδεικνύοντας τη σημασία της πόλης από την Εποχή του Χαλκού ακόμα.

Η ΑΡΧΗ

Βάγια, Θήβα
Εκεί που ξεκίνησαν όλα!


Τα Βάγια είναι ένα από τα χωριά της επαρχίας Θηβών. Βρίσκεται σε απόσταση 14 χλμ από την πόλη της Θήβας σε υψόμετρο 300 μέτρων. Εκεί ξεκίνησε η "Terra Thiva" το 2005.

grape
Panos & Sotiria Katrisiosi
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Πάνος & Σωτηρία
Κατρισιώση


Είναι μια προσπάθεια του Πάνου και της Σωτηρίας Κατρισιώση με έδρα το ιδιόκτητο αγρόκτημά τους που έχει έκταση άνω των 50 εκταρίων και στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει ο αμπελώνας τους στην περιοχή Τρύπιο Λιθάρι.

 

Ανακαλύψτε

τα Κρασιά μας