Οι αμπελώνες
Διεθνείς και χαρισματικές γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, όπως Sauvignon Blanc, Merlot, Cabernet Franc και Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Μουχτάρο συνυπάρχουν αρμονικά.
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
Οι αμπελώνες
Οι Αμπελώνες εκτείνονται σε μια έκταση 18 εκταρίων στους πρόποδες του όρους Σφίγγα.
Διεθνείς και χαρισματικές γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, όπως Sauvignon Blanc, Merlot, Cabernet Franc και Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Μουχτάρο συνυπάρχουν αρμονικά.
Λεπτομερείς τεχνικές καλλιέργειας και σωστή διαχείριση των πρέμνων διασφαλίζουν την ποιότητα των καρπών τρύγο με τον τρύγο.
Ο αμπελώνας Τρύπιο Λιθάρι
Το σημείο τρύπιο Λιθάρι δεν είναι ευρέως γνωστό, ούτε ανάμεσα στους ντόπιους.
Είναι στην κυριολεξία ένας τρύπιος βράχος στην περιοχή Παλιάμπελος στο όρος Σφίγγα, ο οποίος λαξεύτηκε εκεί πριν από 200 χρόνια.
Για πολλά χρόνια οι μοναχοί από το κοντινό μοναστήρι τρυγούσαν τα σταφύλια και χρησιμοποιούσαν τον βράχο για να τα πατήσουν και να διοχετεύσουν τον χυμό τους στο κελάρι τους.
Ο Τρύγος
Ο τρύγος γίνεται χειρωνακτικά, τις πρωινές ώρες, και τα σταφύλια μεταφέρονται άμεσα στο οινοποιείο σε κάδους των17 κιλών με φορτηγό-ψυγείο.
Αυτό διασφαλίζει ότι μόνο τα καλύτερα σταφύλια, χωρίς χτυπήματα, θα φτάσουν στο οινοποιείο και σε κατάλληλη θερμοκρασία.
Έτσι διατηρείται η φρεσκάδα και τα χαρακτηριστικά των σταφυλιών.