Τα κρασιά μας

Τα τελευταία χρόνια, τα κρασιά μας έχουν βραβευτεί με περισσότερα από 25 χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια σε διεθνείς διαγωνισμούς.

ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΟΙΝΟΣ

Θηβαϊκή Γη

Μαλαγουζιά - Ασσύρτικο
ΠΓΕ Θήβα


Από δύο ευγενείς γηγενείς ποικιλίες, ένα κρασί με λαμπερό χρώμα, αρώματα τριαντάφυλλου και εσπεριδοειδών, πλούσιο στόμα και αναζωογονητικό τελείωμα. Σερβίρεται στους 8-10oC, ταιριάζει με μεσογειακή και ανατολίτικη κουζίνα.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ ΟΙΝΟΣ

Τρύπιο Λιθάρι

Merlot - Cabernet Franc
ΠΓΕ Θήβα


Δύο κοσμοπολίτικες ποικιλίες αναμειγνύονται για να δώσουν ένα κρασί με βαθύ ρουμπινί χρώμα, αρώματα από κεράσι, μαρμελάδα βατόμουρου και γλυκά μπαχαρικά, βελούδινο στόμα και γενναιόδωρη επίγευση. Σερβίρεται στους 16-18oC, ταιριάζει με ψητά κρέατα, πικάντικα φαγητά και πλούσια τυριά.

ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΟΙΝΟΣ - MATURED IN OAK

Στίγματα

Sauvignon Blanc – Malagousia
ΠΓΕ Θήβα


Δύο χαρισματικές ποικιλίες σε δρύινη εκδοχή! Ένα κρασί με βαθύ χρώμα, ένα υπέροχο μπουκέτο από αρώματα βανίλιας, αχλαδιού και αγριολούλουδων, πλούσιο στόμα και ξεχωριστό τελείωμα. Σερβίρεται καλύτερα στους 8 -10oC, αποτελεί ιδανικό συνοδευτικό για τη μεσογειακή κουζίνα.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ ΟΙΝΟΣ

Στίγματα

Syrah – Cabernet Sauvignon
ΠΓΕ Θήβα


Από τους καλύτερους αμπελώνες μας, και από δύο χαρισματικές ποικιλίες, ένα εξαιρετικό κρασί με βαθύ ρουμπινί χρώμα, αρώματα γλυκών μπαχαρικών και μαρμελάδας μαύρων φρούτων, πλούσιο στόμα και μακρύ, παρατεταμένο τελείωμα. Σερβίρεται στους 16-18oC, ταιριάζει με ψητά κρέατα, πικάντικα φαγητά και χορταστικά τυριά.

ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ ΟΙΝΟΣ

Story Mouchtaro

Mouchtaro
ΠΓΕ Στερεά Ελλάδα


Από την ξεχωριστή, γηγενή ποικιλία Μουχτάρο, ένα απολαυστικό ροζέ κρασί με αρώματα λουλουδιών και κόκκινων φρούτων, ισορροπημένο στόμα και αναζωογονητικό τελείωμα. Απολαύστε το στους 8-10oC με ζυμαρικά και ελαφρές κόκκινες σάλτσες.

ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΟΙΝΟΣ

Story Malagousia

Μαλαγουζιά
ΠΓΕ Στερεά Ελλάδα


Από τη χαρισματική, γηγενή ποικιλία Μαλαγουζιά, ένα κρασί με λαμπερό χρώμα, αρώματα τριαντάφυλλου και εσπεριδοειδών, πλούσιο στόμα και γενναιόδωρο τελείωμα. Σερβίρεται στους 8-10οC, ταιριάζει με τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα.

ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ


Katrisiosis Family

Ασσύρτικο

ΠΓΕ Στερεά Ελλάδα


Από την χαρισματική ποικιλία, Ασσύρτικο, και ένα ιδιαίτερο αμπελοτόπι, ένα κρασί ωριμασμένο σε δρύινα βαρέλια, με έντονο χρώμα, αρώματα βανίλιας, ροδάκινου και αχλαδιού, πλούσιο στόμα και γενναιόδωρο τελείωμα. Απολαύστε το, στους 8-10°C, με έντονα λευκά πιάτα.

ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ


Katrisiosis Family

Μούχταρο

ΠΓΕ Στερεά Ελλάδα


Από ώριμα κλήματα σε αργιλοπετρώδη εδάφη, ένα ιδιαίτερο κρασί που παραμένει για 20 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Βαθύ κόκκινο στην όψη, με νότες κόκκινων φρούτων, καπνού και μαύρης ελιάς και ένα βελούδινο στόμα με ολοκληρωμένη επίγευση.